EEN NIA LES

 

In iedere les staat een bepaald thema centraal. Dit noemen we de focus en intentie. De lessen variëren in het geven van extra aandacht aan een onderdeel van jouw lichaam of een ander thema. Zo krijg je meer lichaamsbewustzijn en leer je luisteren naar de sensaties en signalen van jouw lichaam. Daarnaast word ook jouw verbeeldingskracht aangesproken. De magie van Nia is o.a. dat de dans en choreografie samenvallen en clicken met de muziek.

Elke les volgt een vast patroon bestaande uit zeven op elkaar aansluitende onderdelen:

1. Focus en intentie
Aan het begin van de les leg ik uit waar de aandacht van de les zal worden geplaatst en welke voordelen je kunt verwachten. Elke les kent een andere focus en daarmee samenhangende intentie.

 

2. Stepping in
Je laat alles los wat er in jouw hoofd en lichaam omgaat. Gun jezelf de ruimte voor een uur beweging. Zorg dat je bewust in jouw lichaam aanwezig bent.

 

3. Warming Up
Je activeert nu je lichaam. De energie gaat stromen langs de dertien belangrijkste gewrichten en jouw hart en longen gaan harder werken. Je krijgt de mogelijkheid om je bewust te worden van hoe jouw lichaam op dit moment aanvoelt.

 

4. Get Moving
Dit is het gedeelte van de les met energieke beweging van jouw hele lichaam. Van top tot teen. De intensiteit van de acties is hoog, afhankelijk van je persoonlijke doel en/ of conditie. In dit gedeelte van de les kan je jouw conditie op peil houden of verbeteren.

 

5. Cooling down
Het tempo gaat nu omlaag, je komt langzaam tot rust. Je krijgt de ruimte om je totale balans van lichaam en geest te (her)vinden.

 

6. Floorplay
Dit zijn bewegingen op de vloer. Je voelt de zwaartekracht en speelt met de ruimte en het geluid. Het verbetert jouw gevoel van kracht, flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit.

 

7. Stepping Out
De les wordt bewust beëindigd. Je neemt waar hoe jij je voelt en welke voordelen je vandaag hebt ontvangen. Zo stap je bewust uit de les. Fris om naar jouw volgende activiteit te gaan.

 

'Dit moet je ervaren! Nia is echt genieten en nog eens genieten.'